WÖHLER

woehler

 

Od našeg osnivanja,1932 Wöhler se oslanja na istraživanje, razvoj i proizvodnju "Made In Germany". Mi, Wöhler Messgeräte Kehrgeräte GmbH smo deo globalne Wöhler grupacije. Wöhler je sinonim za kvalitet i progresivne inovacije u području mernih instrumenata, vizualnih sistema za kontrolu i čišćenje opreme za grejanje, ventilaciju, upravljanja objektima i industrijsku primenu. Kao međunarodna familijarno preduzeće, usko surađujemo sa kupcima i dobavljačima na partnerskoj osnovi. 

Zaposleni i lokacije

 • 150 zaposlenih
 • Sedište u Bad Wünnenberg, Nemačka
 • Prodajna mesta u Bochumu i Münchenu, Nemačka
 • Ogranci u Bostonu (SAD), Toulouseu (Francuska), Bolzano (Italija), Pelhrimov (Češka), St. Pölten (Austrija), Hilversum (Holandija)


Istorija

 • 1932 Wilhelm Wöhler osniva fabriku za izradu četki u Berlinu
 • 1948 Hans Wöhler nastavlja očev posao, fabrika se seli u Wuppertal
 • 1964 nova fabrika u Bad Wünnenberg
 • 1965 Razvijeni su i proizvedeni prvi merni instrumenti
 • 1980 Fritz Wöhler nastavlja očev posao 
 • 1994 Osnivanje Wöhler Bohemia s.r.o. u Češkoj
 • 1996 Osnivanje Wöhler Messgeräte Kehrgeräte GmbH
 • 2002 Osnivanje Wöhler USA Inc u SAD-u
 • 2004 Osnivanje Wöhler Italia S.r.l. u Italiji
 • 2007 Izgradnja novog sedišta Bad Wünnenberg
 • 2011 Osnivanje Wöhler France SARL u Francuskoj
 • 2014 Osnivanje Wöhler GmbH u Austriji

Mera za tehnologiju – mnogo više od reči

Više od 70 godina, ime Wohler je sinonim za kvalitet i niz progresivnh inovacija na području mernih instrumenata, sistema za vizualni pregled (kamere) i opreme za čišćenje za grejanje, ventilaciju i ostalih primena kod upravljanja objektima.

Radeći na osnovi dugogodišnjeg iskustva, bliskom kontaktu sa korisnicima, sveobuhvatnim veštinama u svim tehničkim disciplinama, Wöhler razvija proizvode koji su skrojeni prema potrebama svakog kupca. Dimnjačari, vodoinstalateri, instalateri grejanja i klima, građevinski stručnjaci i industrijski kupci širom sveta oslanjaju se na tehnologiju i znanje kompanije Wohler

Kao međunarodna porodična kompanija, mi usko surađujemo sa kupcima i dobavljačima na partnerskoj osnovi. Kontinuisani rast i dugoročni uspeh su osigurani kako poverenjem zasnovano na saradnji tako i strašću za tehnologijom.

Fascinantna tehnologija – razvijamo više od ideja

Razvoj inovativnih proizvoda i plasiranje istih na globalno tržište, zahteva više nego samo tehničko znanje. Stručno znanje i dugogodišnje iskustvo čine osnov za naše uspešne proizvode u području mernih instrumenata, video tehnologija / optika i mehanika. Nadalje, mi blisko sarađujujemo sa univerzitetima, institutima za ispitivanje, udruženjima i korisnicima u različitim zemljama. Wöhler neprestano postavlja meru - u razvoju novih metoda merenja (npr emisija prašine na kruta goriva kamina), optimizovanjem mernih instrumenata za standardne zadatke (za analizu dimnih gasova) ili projektovanje korisnih alata za svakodnevni rad (na primer Wöhler brtve/kopče koje su kopirane od drugih proizvođača). Naš vodeći položaj na tržištu osigurava se uz visoki stepen motivacije svakog pojedinca u njihovim specijalizovanim područjima i sposobnost da imaju veću sliku na umu. Stručni instinkt i razumevanje interesa i želja kupaca su jednako bitni kao strast za savršenstvom.

Proizvodnja – sve je pod kontrolom

Uz visok stepen inovacije, visok prioritet se daje pouzdanosti i visokim standardima kvaliteta. U proizvodnom procesu, kvalifikovani stručnjaci, najviše edukovanih od strane Wohler-a, osigurava da svaki proizvod zadovoljava najviše standarde. U automatizovanom procesu proizvodnje i montaže, koristimo najnovije metode kako bi osigurali visok nivo efikasnosti. To nam omogućuje poboljšanje kvaliteta i smanjenje troškova proizvodnje uz korišćenje lokalnih kapaciteta proizvodnje. Time što nam je proizvodnja u neposrednoj blizini, možemo postići visok nivo fleksibilnosti i sposobnosti da brzo reagujemo na promene u zahtevima kupaca i različitim tržištima u bilo kojem trenutku. Naše sveobuhvatno poznavanje proizvodnih procesa omogućuje nam da provedemo nova rešenja u ciljanim područjima kako bi kontinuirano ponudili kupcima najveće moguće prednosti sa našim proizvodima.

Merni instrumenti - preciznost mere

Stručne procene zasnovanena merenjima stvaraju poverenje i čvrstu osnovu za postizanje poboljšanja i stalni nadzor. To važi i za praćenje sigurnosti postrojenja, kao i za procenu energetske učinkovitosti u sistemima grejanja, ventilacionih sistema i građevina. Stoga su user-friendly merni instrumenti neophodni. Funkcije upravljanja podacima i računarski interfejsi pomažu korisniku da analizira i dokumentuje izmerene podatke - rezultati kojima korisnik može verovati. Počevši s "Schüttelflasche", hemijskim CO2 indikator, 1960, kompanija Wöhler stekla je veliko znanje i iskustvo u tehnologiji merenja raznih veličina. Zahvaljujući inovativnoj snazi i inteligentnom korišćenju najnaprednije tehnologije na području hardvera, programske podrške i mehanike, Wöhler je u mogućnosti kontinuirano razvijati posebna tehnička rešenja za mernu industriju. Naši kupci mogu biti sigurni da koriste izuzetno pouzdane i tačne merne instrumente; posledica razmene iskustava između trgovine i industrije, odobrena mnogo puta od ovlašćenih institucija i terenskih ispitivanja.

Naš asortiman proizvoda obuhvata:

 • Analizatori Dimnih Gasova– O2, CO, H2, NOX, SO2, T, dP
 • Merni instrumenti za prašinu (čestice) i čađ
 • Instrumenti za testiranje propusnosti gasnih linija, dimovoda i kanalizacijskih linija
 • Instrumenti za merenje pritiska 0.01 Pa do 1,700,000 Pa (17 bar)
 • Merni instrumenti za temperaturu, vlage u vazuhu i materijalima, brzine strujanja vazduha i volumenski protok

 

Vizualni pregled - otkrijte nevidljivo

 

Tehnologija često radi iza kulisa u mnogim domaćim i industrijskim područjima. Za potrebe održavanja, ako se pojave problemi, poželjno je koristiti "minimalno invazivni" pristup za lokalizovanje istih. Wöhlerova paleta vizualnih inspekcijskih sistema, od jednostavnih ogledala do video inspekcijske kamere, brzo i troškovno efikasno daje jasnu sliku problema. Pribor razvijen u praksi su idealan način da se prilagodi inspekcijski sistem na bilo koje okruženje. Slika govori više od hiljadu reči - korisnici mogu videti potrebu za daljnjim merenjima ili kvalitet rada koji je izvršen. Dokumentovanje vizualnih kontrola uveliko poboljšava stručne izveštaje o oceni ispravnosti. Kombinacija visoko napredne video tehnologije i optike sa sofisticiranim mehaničkim rešenjima, koje nudi Wöhler, pruža svestrani inspekcijski alat za ciljano identifikovanje neispravnosti u velikom broju prijava:

 • Dimovodni sistemi
 • Kanalizacije
 • Ventilacijski sistemi
 • Spušteni plafoni i zidovi
 • Primena u industriji
 • Električne instalacije

 

Tehnologija čišćenja - Wöhler i njegovi koreni

Sve je počelo sa čišćenjem dimnjaka.
Otkada je kompanija osnovana 1932., dodatno je stvoreno niz sestrinskih firmi iz našeg širokog znanja i Iskustva u dizajnu četki, primeni i proizvodnji. Wöhler se specijalizovao u posebnom filamentu, u dizajnu uređaja za čišćenje i industrijskoj proizvodnji četki. Danas, mehanički instrumenti za čišćenje dimnjaka, dimovodnih i ventilacionih sistema i dalje se proizvode za izvođače i industriju. Naši proizvodi su kontinuirano razvijani kako bi se zagarantovao visok nivo praktičnosti te ujedno prilagođeni promenama u uslovima i standardima poslovanja.
Naš asortiman uključuje:

 • Koluti u različitim veličinama
 • Rotirajući koluti za dimnjake i ventilacione sisteme
 • "Apparat"
 • Motorizovane četke za bojlere
 • Zvezde, navojne četke
 • Posebni instrumenti za čišćenje

 

Stojimo Vam na raspolaganju

Služba za korisnike je esencijalni deo naše korporativne filozofije. "Mera za tehnologiju", je slogan koji vodi naše zaposlene, od praktikanta do menadžera. Naš interni program obuke, podrška za dalje obrazovanje i prijatna radna atmosfera su odlična radna baza iz koje profitiraju i naši kupci, a sve je to odraz vrlo male izmene radne snage. Najveći kapital je znanje i saradnja među pojedincima. Zahvaljujući stručnosti u svim procesima od razvoja do proizvodnje, prodaje, logistike i usluga, u mogućosti smo da pružimo sveobuhvatnu brigu o korisnicima i brzu, direktnu isporuku. Neovisni način razmišljanja i rada svakog zaposlenog čini osnovu za održiv rast kompanije, što je dovelo do novih ideja i rešenja.
Preko naše stalno rastuće mreže ogranaka i partnera, takođe održavamo bliske kontakte u svetu sa
raznim lokalnim tržištima. Međunarodna razmena, apsolutna je nužnost koja proširuje naš pogled, nudi sinergiju i u području prodaje i razvoja proizvoda i stvara novi rast tržišta za budućnost.
Dugoročni odnosi sa kupcima i dobavljačima i izuzetno pozitivne povratne informacije potvrđuju da smo na pravom putu. Mi smo u bliskom kontaktu sa našim klijentima i uvek sa zadovoljstvom prihvatamo nove izazove, trudeći se da održimo naš položaj lidera u inovacijama na tržištu i u budućnosti.

 

Radujemo se što će te se pridružiti Wöhler timu.